Novi Sad
23.07.2014.
18:45 > 20:57
Ulica Matice srpske, razrovana je i iskopana, a poseban problem su "čudna" arhitektonska i urbanistička rešenja, koja ruže izgled ove važne novosadske ulice.
  • Višekruna

    24.07.2014 16:02
    samo sutra
    Obraz đon. Dvanaest godina života smo vam sj...li mi, ovi sad ce bar još četiri pa ako bi mi mogli opet... Jbg izvinite.
  • Višekruna

    24.07.2014 14:08
    nije to ništa
    Dodjite na Sajlovo da vidite šta je ruglo. Celo naselje kao da je planski građeno, kuće sve podjednake veličine ali zato ulice... Ako se uopste mogu tako nazvati. Izvinjavam se ne znam koji se stručan termin za rupu na rupi sve sa pripadajucim blatom a leti prašinom.
  • Mirijevo

    24.07.2014 13:48
    A tek u BG-u
    Ulica je zatvorena već više od dva meseca iako je jedna od glavnih saobraćajnica za stanovnike Mirijeva, radovi na njenoj sanaciji nisu ni počeli
  • Verica

    24.07.2014 12:23
    Staro jezgro
    U Matice Srpske i Skerlićevoj ima 100 kuća ( ne računajući par zgrada u kojima su podstanari, studenti itd.) i isto toliko glasača - znači ne interesantna za stranke pa zato nema asfaltiranja !!!
  • JAZZ

    24.07.2014 08:48
    Gradjanima samo dižete pritisak sa ovakvim naslovima....jer nije baš ni blizu istine. Ima mnogo ružnijih ulica i tužnijih ulica u našem gradu pa čak i neki noviji bulevari...
    Što ne raspišete konkurs " Najružnija ulica u N.Sadu " pa da se vidi šta će sve doći na videlo..?
  • 24.07.2014 07:43
    Pa, probajte da uputite molbu Zavodu! Čekaćete vekovima, a onda ćete dobiti odgovor da ne može, bez obzira šta ste pitli. A šta može, e, pa to već nije tema. Možda može da srušite bedem, ako platite, ali franj, ništa!
  • 24.07.2014 07:29
    Sve sto se dogodilo i dogadja u Novom Sadu su dozvolili novosadjani. Prestanimo da se opravdavamo da su drugi krivi. Prihvatiti odgovoronost i biti proaktivan.
  • podbarac

    24.07.2014 05:14
    zavod !?
    Sto bi klinci rekli "ne mogu da verujem" da je u ovoj zapustenoj ulici NAJVECI problem boja fasade kuce ciji su vlasnici obnovili kompletan nekadasnji izgled fasade.
    Probajte samo da nesto pitate Zavod.Garantujem vam da ce tamo neki cata izmisljati rupu na saksiji kako ON zamislja da bi to trebalo da izgleda.A njihova resenja su najcesce enormno skupa,pa ispada da je bolje ostaviti oronule fasade nego uraditi nesto na njima.
    Osim svih opisanih "lepota" kraja posebno bih istakao biser sa javnim osvetljenjem.Stubovi su postavljeni NA SRED SREDE TROTOARA,tako da se cak i decja kolica jedva provlace izmedju stubova i kuca !! Valjda su tako predvideli "strucnjaci " iz Zavoda !?
  • podbarac

    23.07.2014 21:24
    Podbara Haos
    Naravno da je ulica na podbari, adice su lepše opremljene od najstarijeg dela grada! Apelujem na gradske čelnike da uzmu dečija kolica i da ih provozaju po trotoarima podbare, dobijaju upalu zagarantovano!
  • 23.07.2014 21:09
    Kao klinac odrastao sam na Podbari na potezu od Matice Srpske do Belih Njiva tamo dalekih sedamdesetih i pocetak osamdesetih. Ne mogu da opisem kako je tada zivot na Podbari (ako se izuzme Gavra i ekipa stedinom sedamdesetih) bio divan i bezbrizan. U Koce Kolarovoj smo recimo znali da se po ceo dan igramo na kolovozu a da tuda tokom dana ne prodje vise od desetak vozila radnim danom a vikendom jedva da je bicikli prosao. Imali smo cak i rejonskog milicionera rodom iz Kucure koji je tacno znao sve nas poimence, ciji smo, ko gde stanuje, gde nam roditelji rade, ko u kraju pravi probleme. Tada smo se skoro svi na Podbari poznavali medjusobno, ko je ciji i iz kakve je kuce. Poznavali smo se i sa kompletnom Salajkom a jelo se i pilo po komsijskim kucama, kako gde naletis u toku dana. Onda sam sredinom osamdesetih odselio sa Podbare i danas kada nekim poslom kroz nju prodjem srce mi se cepa kada vidim na sta lici.
  • 23.07.2014 21:02
    Ruglo
    Pa ceo Novi Sad ovako izgleda.
  • poki

    23.07.2014 20:25
    rokada
    Isad ce te uzeti pare za rusenje tozinovca i srediti taj kraj
  • 23.07.2014 20:21
    Ljudi moji, pa nije to najruznija ulica, skoro sve ulice na Podbari su strasne, pola asvalta je preorano, drvece podiglo asvalt, nema trotoara, rupa rupu stize, nema odvodnika, nema svetla, stare abrike u rusevinama, prete da se sruse ili da neko izgori u njima, horde kerova izlaze iz njih... Samo se sredjuje Zmaj Jovina i nista vise...
  • VladaN

    23.07.2014 20:15
    Ništa novo...
    Ceo grad je masakriran, jezgro je uništeno, što zbog nenormalnog priliva stanovništva u grad u poslednjih 20 godina a i strukture većine investitora sve sa zavodom za urbanizam su osobe koje nemaju blage veze šta znači urbanistički plan. Šta većina koja je došla iz ko zna kojeg sela i krša zna šta je grad i šta znači živeti u gradu. Neki od njih su sad "ugledni" neimari a deo njih nam kroji razvoj grada. Šta njima znači Novi Sad i šta oni znaju kakav je bio i kakav je trebalo da ostane. Sve se pretvorilo u jednu otimačinu po cenu uništenja grada u čemu se i uspelo.Još kada dodam "vizantijski masakr" koji sprovodi SPC u svakoj mesnoj zajednici slika ovog nekada civilizovanog i urbanistički planski građenog grada je potpuna. Sada je kasno i nažalost nikada više NS neće biti ono što je bio i trebalo da bude.
  • Telep

    23.07.2014 20:06
    ..
    Matica je auto put naspram Mornarske
  • Vojvodina

    23.07.2014 19:37
    Zasluzeno.
  • -

    23.07.2014 19:34
    -
    onu zutu sa cetvrte slike kao da je del boj krecio.

  • bns

    23.07.2014 19:17
    Čekajte, problem je žuta fasada koja je održavana, a nije problem fasada na delu kuće koja nije popravljana zadnjih tristo godina i koja preti da se obruši?! Problem je dozvola za žutu fasadu, a ne spratne zgrade za višeporodično stanovanje koje se nalaze malo podalje od žute fasade i nikako se ne uklapaju u amijent?! Ma, šalite se?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna